Annapanna

Alla inlägg den 11 september 2008

Av Anna - 11 september 2008 18:01

När lusten att laga mat är noll och inspirationen är i botten och man inte orkar handla utan baravill  laga mat på någonting man redan har hemma. Då är Lax med Bulgur det bästa tips jag har.


Värm upp lite olja i en katrull, häll på curry och låt fräsa lite snabbt, häll på 6 dl vatten och lite salt. När det kokar upp häll på 3 dl bulgur och koka i 12 minuter. Tärna 4 laxfiléer och stek, salta, peppra. Häll på den kokade bulguren plus en påse med frysta grönsaker. Klart!


Hur jädra gott som helst! Om man orkar kan man blanda typ gräddfil med peppardippmix och ha till.


  

Nu ere yoga!

Av Anna - 11 september 2008 13:55

Det var en gång...


...för massor av år sedan, typ 20 sådär, två tjejer som fann varandra. De blev liksom vuxna ihop i och med att de tillsammans gick igenom tonåren med allt vad det innebar...De bråkade ofta, hade djupa samtal ofta, hånglades med samma killar ofta (ja, inte samtidigt då, tackochlov). Den ena flickan blev mamma tidigt och den andra flickan for runt i Sverige. Pluggade, jobbade och bodde ihop med några killar, partajade loss helt enkelt. Flickorna pratade inte så ofta med varandra, men när de väl gjorde det så hade de var det precis som som om det aldrig hade varit någon paus.

För några år flyttade den ena flickan till samma stad som hon som fick barn tidigt. De hade plötsligt ganska mycket tid för varandra och umgicks ganska så flitigt. Men så blev den även den andra flickan mamma, inom loppet av ingen tid alls, till två goa killar, ungefär samtidigt som den andra flickan började läsa på högskolan. De gled tokigt nog ifrån varandra igen. De tänkte på varandra ofta, men ingen av dem hade egentligen speciellt dåligt samvete över att de aldrig sågs.


Så igår, sprang de på varandra i mataffären. (De bor 1 kilometer från varandra och hade fram till igår inte setts på ett och ett halvt år). Den ena flickan sa till den andra: Kan du inte komma hem till mig på en snabbfika imorgon så får vi ta igen lite av det vi missat?


Och Shit, det har vi precis gjort...Vi lyckades klämma in en 40 minuters fika mellan statistikplugg, jobbsökande och hämtning på dagis. Är det någon som fattar hur mycket man har att ta igen om man inte har setts på så länge? Vi pratade mycket, fort och ignorerade båda två, när våra telefoner ringde...*fniss*


Samtidigt som det har hänt så mycket i våra liv, så var vi precis samma gamla (lite knubbigare, lite gråhårigare och lite rynkigare) flickor som bara försökte vara lite djupa ihop... 

Av Anna - 11 september 2008 09:16


Var ute tidigt, tidigt i morse och flåsade mig runt ett varv i Nolhaga, har lämnat sonen på förskolan, duschat och är nu redo att ta tag i dagens statistik. På schemat står även att analysera och värdera två kvantitativa artiklar. *Tjoho*


Skapa flashcards