Annapanna

Alla inlägg under januari 2010

Av Anna - 18 januari 2010 13:39

Jag antar att jag knappt behöver nämna det uppenbara, men just nu är jag lite blogg less. Något som även märks på besöksantalet här på bloggen. Jag har tappat 3/4 delar av mina läsare de senaste månaderna, vilket jag helt och fullt förstår.


Om till och med jag själv är trött på mig just nu är det väl inte konstigt att det smittar av sig eller? ;-)


Men jag återkommer snart med nya friska tag. Promise!


Puss

Av Anna - 14 januari 2010 17:02

Jädrar i min lilla låda vad jag är ond i min stackars kropp. Kvällens yogapass känns just nu fruktansvärt ogenomförbart för shit det gör ont i varje liten muskel.


Jag har nämligen idag roat mig med att flänga runt sjön på längdskidor. En dryg timme halkade jag runt i spåret och oj, som det märktes att det var år och dar sedan jag gjorde det senast. Min teknik var knappt värd att kallas teknik. ;-) Men kroppen fick slita och svettas iallafall och det var ju själva poängen! Papsen min tyckte att det var en lugn, skön tur vi tog, medan jag kunde vrida ur mina svettiga kläder efteråt. Men så drog jag hela vägen också så det är väl lätt för honom att säga!



Lyckades även med konststycket att göra en praktvurpa. Stillastående. På plan mark. Det ni! Men jag fick absolut blodad tand och tänker mig göra om det inom en snar framtid! (Ja, inte vurpan då alltså...)



Medan papsen och jag stakade oss runt sjön två varv passade sonen och hans mormor på att ta en tur med kälken. De måste nog kört på ganska hårt för de var ganska möra efteråt de med!


           



En härlig dag i solen helt enkelt!

Av Anna - 13 januari 2010 15:40

Har inte bloggat på evighetslänge, men ni förstår... Jag har inte tiiiid! (Vänligen se inlägget nedan)


Lägger ALL min lediga tid på att försöka klå resten av familjen i denna ytterst pristigefulla utmaning. De har inte en chans för jag är taggad till tusen. Det enda som möjligtvis kan stoppa mig är bristen på träningskläder alternativt lediga tider i tvättstugan.


Eventuellt kan mina daglediga föräldrar vara ett hot beroende på hur mycket jobb jag får framigenom, men de kommer att få kämpa HÅRT för att vinna över mig!


*funderar lite på hur mina medtävlande kommer få mig att äta upp detta inlägget*


Av Anna - 4 januari 2010 13:34

Som den ständiga, fullständigt hopplösa projektmänniska jag är, så jag startat ytterligare ett nytt fräscht familjeprojekt. Att inte resterande familj tröttnar vittnar om ett EXTREMT stort tålamod med mig från deras sida ;-)


Vi ÄLSKAR som sagt att träna, allihop, inklusive mams, paps och brorsan. Men vi prioriterar det inte som vi borde. Det gör vi endast under tvång som Göteborgsvarv och liknande. Men nu har jag sparkat igång en tävling som skall få oss alla att röra på fläsket lite mer. Varje månad summeras antal träningstimmar per person, den som får ihop mest väljer en valfri aktivitet som resten av familjen måste hänga på. Det kan vara besök i skridskohallen, paddla kajak, rida islandshäst, bowla, hyra en gympahall och leka hela-havet-stormar eller något annat man är sugen på att göra!


Erkänn kul!

Av Anna - 2 januari 2010 12:42

Är strax på väg att ge mig bort till jobbet för en spenera kvällen på avdelning 5. Det verkar som om det är min lott i livet att jobba just lördagar. Innan jul jobbade jag åtta lördagar på raken (!) och det nya året verkar fortsätta på samma sätt! Nu har jag förvisso inget emot att jobba lördagar, men ibland kan jag jag nog önska att jag fick jobba var tredje helg som alla fast anställda och inte varje helg som den timvikarie jag är. Tyvärr ser det fortfarande mörkt ut på jobbfronten. Men jag kämpar på och intalar mig själv att det KOMMER att lösa sig. Förhoppningsvis under 2010!


Vad jag INTE tycker om är när det blir som denna helgen att jag jobbar kväll-dag, dvs slutar vid halv tio ikväll och sedan börjar igen kvart i sju i morgonbitti. Det är många som tycker att det är toppen att jobba så, men jag tycker verkligen att det är hemskt. Jag behöver mer sömn än så för att fungera tillfredsställande. Där jag jobbade i somras jobbade vi aldrig sådana pass och det var fantastiskt skönt!


Resten av familjen är på väg ut i pulkabacken så jag tror nog att jag skall rappa på lite så kan jag sällskapa med dem på vägen.


Ha en fin lördagkväll!

Av Anna - 1 januari 2010 23:23

Brukar egentligen inte avlägga några direkta nyårslöften, men efter att jag och maken fnissande insett att vi har samma mål med året som kommer så bestämde vi oss att tumma på följande punkter:


Ett stort mål är att göra oss av med mer prylar. Desto mer prylar desto mer energi går åt, både för miljön och för oss. Att hålla ordning på prylarna är både trist och ångestskapande. 1 pryl per person och vecka skall slängas eller skänkas bort. Dessutom kommer inte en endast ny pryl in i hemmet utan att två gamla försvinner. Gissa hur skönt det kommer att kännas om ett år!


Vårt andra löfte är att verkligen PRIORITERA vår träning. Vi gillar båda att träna men de sista åren har träningen hamnat så långt ner på "att-göra"-listorna att det helt enkelt inte blivit av tillräckligt ofta. Vilket inneburit att energinivåerna varit nere på botten. En lösning på problemet med för lite träning är att faktiskt vara mer aktiva som familj, att helt enkelt bli bättre på att träna och umgås samtidigt!


Känns riktigt, riktigt bra det här! Två mål som är fullständigt realistiska att nå! Förövrigt har jag som vanligt massor av egna, personliga mål som jag tänker jobba mot under kommande år.


Men de håller jag för mig själv... *L*


Kramelikram

Av Anna - 1 januari 2010 19:40

Hade en MYCKET mysig nyårsafton igår tillsammans med maken, sonen, S och M, även om vi stoppade magarna lite väl fulla...


Planen var att bara ta det lugnt, hänga i soffan och inte dra på för stora växlar bara för att det var nyårsafton, men hoppla, det slutade visst i trerätters och linneduk och hela köret ;-) Till förrätt blev det toast med avocado, räkor och laxröra. Till huvudrätt blev det ungsbakad lax med pesto, tomater och mozzarellaost och rostad potatis. Efterätten stod M för och det blev hemkörd björnbärsglass. Mumma!


I väntan på tolvslaget roade vi oss med diverse sällskapsspel. Har faktiskt spelat mycket spel runt helgerna och jag tänkte att jag skulle ge mig på en recension om ett tag.


Vi försökte ge oss sedan på att kolla på film när äldsta dottern med pojkvän kom hem strax före ett. Men en efter en gav efter för tröttheten och tillslut satt jag kvar i soffan alldeles ensam ;-)


Idag då? Vad har vi startat det nya året med?


Shit vad det gick undan när det var is under det tunna lagret med snö!


Livsfarligt när det är sonen som styr!



För dålig snö för att kunna åstakomma en snögubbe


Varm choklad med vispgrädde är en förutsättning för att överhuvudtaget ge sig ut i kylan

   

Vi har spelat både Mexican Train...


...och Sequense!

         

Och nu har sonen och jag landat i soffan!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards