Direktlänk till inlägg 1 mars 2011
Första gången vi provade att göra blomkålsris och jisses så gott det var. Och korv stroganoff, det var SÅ länge sedan vi åt det med riktig grädde. Är proppmätt på en vanlig portion. Hade jag ALDRIG varit med vanligt ris till och sås gjord på lättmjölk!
Korvstroganoff med blomkålsris 4-6 portioner
Korvstroganoff:
Skiva ner 1 falukorvsring, med hög kötthalt, i bitar. Hacka 2 gula lökar. Fräs lök och korv i en rejäl klick smör. Salta och peppra. Blanda i ca 3 msk tomatpuré. Häll på 2 dl vispgrädde och 1 dl standardmjölk. Lätt småputtra en stund. Smaksätt med lite paprikapulver.
Blomkålsris:
Riv ett blomkålshuvud antingen på ett rivjärn eller riv ner i matberedare. Stek lite i taget i smör några minuter. Salta och peppra ordentligt. Annars smakar det inte så mycket.
Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...
Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke. Hur är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 |
30 | 31 |
||||||
|