Direktlänk till inlägg 27 januari 2009
När jag lagar mat så skall det gå fort. Jag vill egentligen laga all mat från grunden, men att använda quornfärs i maten känns som ett schyst allternativ. Alla utom sonen gillar maten och den är ganska så billig och smakar helt okej. Väl värt att prova som vardagmiddag alltså.
Quornrisotto
3 dl ris
olja eller margarin att steka i
1 gul lök
10 st färska champinioner
300 gram quornfärs
2 st paprikor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk thailänsk soya
salt, peppar och chilipulver
Sås
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Koka riset enligt receptet på förpackningen. Stek det hackade löken och de skivade champinionerna i oljan eller margarinet. Häll på quornfärsen, vattnet, tomatpurén och buljongtärningen. Häll på soyan och puttra ihop ett par minuter. Krydda och blanda i de skurna paprikorna. Låt dessa bara bli varma, de skall fortfarande vara ganska råa och blanda tillsist ner det färdigkokta riset. Blanda ihop såsen och servera med sallad. Häpp- Färdig!
Skulle gissa att det räcker till ungefär 6 portioner.
Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...
Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke. Hur är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|